NORTHER: Mirror Of Madness

Arvio julkaistu Soundissa 04/2003.
Kirjoittanut: Nalle Österman.

Arvio

NORTHER
Mirror Of Madness
Spinefarm

Norther sai kuulla vertailuja Children Of Bodomiin kyllästymiseen saakka reilu vuosi sitten ilmestyneellä debyyttialbumillaan Dreams Of Endless War – eikä syyttä. On helppo ottaa vaikutteita kansainvälisesti menestyneeltä orkesterilta, jos harjoittelee samalla treenikämpällä.

Mirror Of Madnessilla Bodom-vaikutteet eivät ole yhtä ilmeiset. Toki Anssi Kippo on tätäkin ollut äänittämässä ja Mikko Karmila miksaamassa, mutta musiikillisesti Norther on suoraviivaisempi ja riffivetoisempi kuin (entiset) esikuvansa. Tuomas Planmanin syntsasoundit eivät myöskään ole yhtä piinaavat kuin Janne Warmanilla, vaan maalailevat taustalle tunnelmallisen pohjan Northerin melodiselle death metal -rypistykselle.

Vielä Norther ei tule täysin pääsemään Bodom-rinnastuksista eroon. Syy tähän löytyy Pete Lindroosin laulusuorituksista ja -jaksotuksista, jotka ovat niin Laihoa, niin Laihoa – ainoastaan jau-jau-huudot puuttuvat. Ja yhtä poikkeusta lukuun ottamatta Mirror Of Madnessilta puuttuvat ne biisit, joiden avulla Norther voisi yltää Bodomin kaltaiseen suursuosioon.

Midnight Walker on se kappale, jollaisia enemmän säveltäessään Norther tulee pääsemään pitkälle. Tarttuvat melodiat nivouttavat rauhallisen säkeen ja rivakamman kertosäkeen massiiviseksi kokonaisuudeksi, jota kelpaa kuunnella uudelleen ja uudelleen.

Ostopäätöstä ei kannata tehdä yhden kappaleen perusteella, mutta yksinomaan sen vuoksi Mirror Of Madness on tutustumisen arvoinen. 

Lisää luettavaa