NORTHER: Death Unlimited

NORTHER
Death Unlimited
Spinefarm

Northerin debyytin aikaan oli jokseenkin selvää, että yhtyettä verrattiin Children Of Bodomiin. Onhan yhtyeillä sama kotikaupunki, laulajilla samantapainen laulutapa ja vielä tiettyjä yhtäläisyyksiä musiikissakin. Debyyttinsä jälkeen Norther on alkanut kulkea selkeämmin omia polkujaan ja yhtyeen uusi levy osoittaa Northerin oman tyylin hioutuneen edelleen. Tässä kohtaa on syytä tehdä selväksi, että enää Northeria ei sitten verrata Children Of Bodomiin.

Death Unlimited on rankkaa melodisen blackin ilotulitusta, mutta Norther ei piiskaa kuulijaparkojaan sentään henkihieveriin. Vaikka pääpaino on tanakassa rytkeessä, bändi hyödyntää varsin avokätisesti seesteisiä ja tyyniä maalailuja musiikkinsa laaksopaikkoina. Ja ne tulevat tarpeeseen. Levyn selkeä ja polveileva rakenne antaa paitsi eläväisen kuvan itse yhtyeestä, myös tekee levyn kuuntelun perin helpoksi.

Kenties parasta antia Northerin biiseissä on niiden tarttuva melodisuus. Yhtye on rakentanut kappaleensa muutamien perusteemojen varaan, joista ei lähdetä liiaksi rönsyilemään. Niinpä Death Unlimitedia voi hyvällä syyllä pitää erittäin linjakkaana kokonaisuutena.