NORTHER: Circle Regenerated

NORTHER
Circle Regenerated
Century Media

Norther heitti edellisellä levyllään N (2008) kehiin luun, jonka päällä oli reilummin kaluttavaa kuin edellisillä julkaisuilla. Levy nosti Northerin uudelle tasolle, josta bändi pitää kiinni myös uutukaisellaan.

Tahtia ei ole juurikaan haitannut, vaikka Petri Lindroosin kaltainen keskeinen henkilö joutui siirtymään sivuun. Bändi nappasi uudeksi laulajakseen Aleksi Sihvosen, joka on mukana myös demopuolella noteeratussa Medica­tedissa. Sihvosen monipuolisuudesta on Northerille pelkästään hyötyä, sillä bändi voi vapaasti säveltää mitä haluaa ja Sihvosen taidot puhtaan laulun puolella palvelevat tarvittaessa hienosti kokonaisuutta.

Northerin biisit tulvivat näppäriä täkyjä ja bändin melodinen runsaudensarvi tuntuu lähes ehtymättömältä. Vaikka Circle Regenerated vaikuttaa kaikin puolin pätevältä kokonaisuudelta, Norther ei ole kuitenkaan ylittänyt itseään. Levyä kuunnellessa huomaa mieleen tulevan useitakin saman tyylilajin edustajia, joskaan Northeria ei pysty plagioinneista syyttämään. Ehkä melodisen deathin pohjoismaiset juuret ovat iskostuneet yhtyeen ytimeen niin syvälle, ettei metsää ihan aina näy puilta.