PATE MUSTAJÄRVI: Ajan päivin, ajan öin

PATE MUSTAJÄRVI
Ajan päivin, ajan öin
Poko

Levyn nimibiisillä uutta monipyöräyleisöä saanut Popeda-laulaja ei ole onneksi tehnyt uutta soololevyään pelkästään rollaattoriväelle. Mukana on kotikutoista musiikkia moneen tunnelmaan ja pahimmilta ojaanajoilta vältytään.

Ei Mustajärvi toki ole rokkia tyystin hylännyt, mutta avauksena kuultavan rock and roll -oldies -pastissi Rokkimakkaran kohtalona on tiristä loppuun nopeasti kuin grilliserkkunsa Suomen suvessa. Köyhän miehen peace & love sen sijaan valloittaa sekä jämäkällä biitillään että jännällä irkkuhenkisellä riffittelyllään. Samantekevää ja Shampanjaa eivät ole perusrokkeja kummempia, mutta toimivat omilla ehdoillaan.

Fredin ohjelmistosta napattuun Maan valitukseen on paisutettu niin massiivinen chorus, että sen mustaan aukkoon hukkuu Mustajärven Paulikin. Vastapainona Sanna Korkeen tekemä Kolmas pyörä on symppis pop-pala vailla turhaa paisuttelua, Oman elämänsä V.I.P. taas on Pate-chanson, jollainen mahtuu hyvin mukaan kokonaisuuteen. Päätöksenä kuultava Hassisen Kone -versio Tällä tiellä istuu laulajalle yllättävänkin hyvin. Myös ”aikuisrock” voi koskettaa, kun se on tehty sydämellä.

Ilahduttavinta levyllä on, että laulaja on sinut äänensä kanssa ja livemaneereilta vältytään. Ja kun kahden eri kokoonpanon toteuttama ohjelmistokin tarjoilee vaihtelevuutta, kyseessä ei ole mikään turhanaikainen levy.