A PERFECT CIRCLE: eMOTIVe

A PERFECT CIRCLE
eMOTIVe
Virgin

Tool-solisti Maynard James Keenanin ja kumppaneiden gootahtava turhamaisuusprojekti A Perfect Circle alaotsikoi uuden levynsä lauseella A Collection of Songs about War, Peace, Love and Greed. Nimenomaan jenkkibändiltä tämän voi halutessaan tulkita kovaksikin kannanotoksi.

Onkin sitten aivan eri asia, miten teemaa lähdetään käsittelemään. A Perfect Circlen tapauksessa ratkaisua haetaan coverlevystä, jolle heitetään pari omaa teelmää. Rohkeutta ja itseluottamusta yhtyeeltä ei puutu, sillä versioitavaksi on valittu Imaginen, What's Going Onin, When The Levee Breaksin ja People Are Peoplen tapaisia populaarikulttuurin merkkipaaluja.

Maynardin valittavan vähäverinen laulutapa pukee materiaalia erinomaisesti, mutta muu porukka sortuu aivan liian usein akateemiseen näpertelyyn. Kuten A Perfect Circlen kohdalla aiemmillakin tallenteilla, tunnelma on aivan liian kolea ja muovinen, jotta se koskettaisi oikeasti. Ja tämä efekti luonnollisesti korostuu, koska yhtye on valinnut levyn vahvimmat raidat niin kaukaa menneestä. Lähempääkin olisi hyvää raaka-ainetta löytynyt: esimerkiksi Paul Hardcastlen koneellinen 19 istuisi kuin itsestään A Perfect Circlen soundimaailmaan.