PLAN B: The Defamation Of Strickland Banks

PLAN B
The Defamation Of Strickland Banks
Atlantic

Plan B on syntyjään Benjamin Paul Ballance Drew Lontoon Forest Gatesta. Hän julkaisi ensimmäisen singlensä viisi vuotta sitten omalla levymerkillään ja sijoittui neljänneksi BBC:n Sound Of 2006 -kilpailussa. Sen jälkeen nuoren Benjaminin suunnitelmaa ei ole pysäyttänyt mikään: kehuttu ja menestynyt ensialbumi, listahittejä, elokuvarooleja, ohjaustöitä.

The Defamation Of Strickland Banks on soundtrack elokuvaan, jonka Drew on ohjannut. Hän näyttelee myös pääroolin häpäistynä soul-laulajana, joka päätyy vankilaan toisen tekemästä rikoksesta. Albumi ampaisi suoraan Britannian listan kärkeen ja poiki kaksi hittisingleä. Stay Too Long yhdistää tyylittelevään falsettisouliin vihaisia kitaroita ja rap-osuuden. She Said kulkee varsin kunniallisesti Marvin Gayen jalanjäljissä. Samalla paljastuu kokonaisuuden suurin kompastuskivi. Drew on laulajana vain laadukasta keskitasoa.

Drew on ilmoittanut, että Plan B palaa vielä soul-vaikutteista takaisin hiphopiin. Hän aikoo kokeilla kykyjään myös reggaen ja dubstepin parissa. Ilmeisesti britit rakastavat rakastaa yritteliäitä, karheasti söpöjä jokapoikia. Ja onhan Benjaminilla Wayne Rooneyn itseluottamuksen lisäksi herkkä puolensa.