Pöllöllä on asiaa – Pelle Miljoona United ruotii maamme henkistä tilaa

Pelle Miljoona United
Olla joku
Stupido

Pelle Miljoona Unitedin tuorein albumi on raikas osoitus siitä, että ympäröivä maailma ei ole lakannut ruokkimasta Pelle Miljoonan sanallista luovuutta.

Kun totuus ja faktat eivät yht’äkkiä ole entisessä arvossaan, niin jopa Olla joku -albumin dylanisen ja epämiljoonamaisen glam rock -henkisellä beatillä kulkevan avauksen Kuka laittoi LSD:n (Stadin juomaveteen) lyriikallinen surrealismi voi tuntua todelta. Biisin hillittömyyteen mahtuu myös viittaus Suomen Talvisota 1939-1940 -yhtyeen Liput liehuvat -raitaan. Väkevän punklevyn avainbiisiksi erottuu kuitenkin Maasta kumpuaa katkeruus, jonka kuvaaman kahtia jakautuneen Suomen ilmapiiri on alkanut etoa jo kyynisintäkin. Positiivisempaa kehitystä edustava Sateenkaarihäät näyttää kuinka pitkälle meillä on Akselin ja Elinan häävalssin pyörähtelystä sadassa juhlittavassa vuodessa kaikesta huolimatta edetty.

The Whon Pinball Wizardista intron lainaavan nimiraita huolestuttaa joitakin ihmisiä riivaavalla äärimmäisiinkin tekoihin johtavalla pakkomielteellä tulla joksikin ja olla joku. Ennen Tumppi Varosen laulamaa päätösballadia Keski-iän katastrofi kiteyttää albumin yhteiskunnallista tematiikkaa The Rolling Stonesin The Last Timen riffiä siteeraten ja rumpujen kolistessa kuin Keith Moonin levottomissa käsissä.