PREFAB SPROUT: Let’s Change The World With Music

PREFAB SPROUT
Let’s Change The World With Music
Kitchenware

Maailman muuttaminen musiikin avulla saattaa tuntua naiivilta ajatukselta, eikä tämäkään levy sitä tee. Mutta sen sijaan Let’s Change The World With Music saa kestonsa ajan uskomaan, että se on mahdollista. Nämä yksitoista muotovaliota poplaulua ovat tulvillaan hyvää oloa, rakkautta ja uskoa. Ne julistavat häpeilemättömän kirkasotsaisesti ilosanomaa rakkaudesta (Falling In Love), Jumalasta (God Watch Over You) ja rakkaudesta musiikkiin (I Love Music). On hätkähdyttävää havahtua huomaamaan, kuinka harvinaista tällainen epäkyynisyys ja optimismi nykypäivän popmusiikissa onkaan.

Paddy McAloonin johtama brittiläinen Prefab Sprout teki 80-luvulla muutaman levyllisen todella komeita poplauluja, joiden jatkoksi tämä albumi luontevasti menee. Konkreettisestikin, sillä Let’s Change The World With Music on maannut tekijänsä kassakaapissa peräti 17 vuotta. Siitä ei osaa olla pahoillaan, sillä juuri nyt julkaistuna albumi tuntuu sekä maailmankuvansa että kuulaiden ja synakuorrutteisten soundiensa puolesta virkistävältä.

Täydet pisteet on helppo perustella, sillä jokainen laulu tällä levyllä tuntuu arvokkaalta. Prefab Sproutin hienostuneessa musiikissa on vastustamatonta melodisuutta ja haastavan kunnianhimoisia tyyli- ja sovituskokeiluja. Se tuntuu samaan aikaan sielukkaalta ja älykkäältä. Ainakin minun maailman tämä musiikki on jo tehnyt paremmaksi.