PRIMAL SCREAM: Evil Heat

PRIMAL SCREAM
Evil Heat
Columbia

Evil Heat on bändin laulajan Bobby Gillespien mukaan "electronic garage band future rock'n'rollia." Voiko sitä paremmin sanoa? Loisteliaan ja vihaisen XTRMNTR-levyn kaksi vuotta sitten julkaissut ryhmä ei osoita laantumisen merkkejä. Ensimmäinen singlejulkaisu Miss Lucifer vihjaili jo tulevasta kiihkeällä elektronisella pulssillaan: "Shake it, baby!" The Scream on hyvä esimerkki siitä, että särmän ei ole pakko kadota musiikista iän karttumisen myötä.

Evil Heat on kaikessa rujoudessaan myös todella kaunis levy. Heti avausraita Deep Hit Of The Morning Sun kuuluu tähän kastiin surullisuudestaan huolimatta. Tai ehkä juuri siksi. Samaa sarjaa on Autobahn 66, jonka tuottajana toimii Andrew Weatherall, joka aikaisemmin työskenteli Primal Screamin kanssa klassisella Screamadelica -levyllä. Blondien Dreaming kummittelee taustalla. Painostavan Detroitin vokalistina toimii entinen The Jesus And Mary Chain -laulaja Jim Reid ja sopiikin entisen bändikaverinsa Gillespien yhtyeeseen loistavasti. Muitakin vierailijoita löytyy. Robert Plant soittaa vihaista huuliharppua The Lord Is My Shotgunilla ja Kate Moss duetoi viileästi Bobbyn kanssa Sinatra/Hazlewood-coverilla Some Velvet Morning.

Paljon kohua herättänyt Bomb The Pentagon on harmittavasti saanut uuden nimen ja tekstin kaikkien tietämästä syystä. Rise kuulostaa aivan amfetamiinihöyryiseltä electro-MC5:ltä, joten olisi ollut hienoa kuulla se alkuperäisessä muodossaan. Vieläkin palavampi on Skull X, The Velvet Undergroundin Foggy Notionin äpärälapsi. Bobby Gillespie ei pysy sanojen kanssa rytmissä lainkaan, vaan kiilaa törkeästi koko ajan. Mahtavaa. Samaa sarjaa on myös City. Tämän ja muutaman aiemmin mainitun raidan on tuottanut jo edellisellä levyllä mukana ollut My Bloody Valentinen Kevin Shields, ja kuten aina hänen ollessaan kyseessä, äänimaailma paljastaa joka kuuntelulla itsestään hieman lisää.

Levyn lopettaa kosketinsoittaja Martin Duffyn laulama, Spiritualizedia muistuttava Space Blues #2. Evil Heat päättyy kuten alkaakin.