PRIMORDIAL: The Gathering Wilderness

Arvio julkaistu Soundissa 01/2005.
Kirjoittanut: Antti Mattila.
Mustan harmaa kansi, jossa parvi mustia lintuja on lehahtanut lentoon kuvaa Primordialin musiikkia nasevasti. Kun joukko isoja lintuja lähtee, ne ovat säikähtäneet jotain pahaenteiseksi tulkitsemaansa. Primordial kehittelee ja kypsyttelee myrskyä, jota se ei koskaan päästä täysin valloilleen.

Arvio

PRIMORDIAL
The Gathering Wilderness
Metal Blade

Mustan harmaa kansi, jossa parvi mustia lintuja on lehahtanut lentoon kuvaa Primordialin musiikkia nasevasti. Kun joukko isoja lintuja lähtee, ne ovat säikähtäneet jotain pahaenteiseksi tulkitsemaansa. Primordial kehittelee ja kypsyttelee myrskyä, jota se ei koskaan päästä täysin valloilleen. Näin sen viikinkimäisen kolkon musiikin jännitteet säilyvät kautta tumman levyn.

Dublinin viisikko, väitöksen mukaan Irlannin ensimmäinen sopimuksen solminut metallibändi, vetää pitkillä biiseillään linjaa, joista kuuluu eeppisen kauden Bathory ja Norjan black, mutta enemmän koukeroisemman Enslavedin kuin suoraa pahuutta huutavien maskimiesten kautta, sekä kelttiläinen maanläheisyys. Ja kun laulaja A. A. Nemtheangaa alkaa puristaa, mukaan ilmestyy pilkahduksia My Dying Bridesta.

Keikoilla nämä kappaleet saattavat nousta hypnoottisiksi kuulijaa ansaan juonivan verevän toiston ansiosta. The Gathering Wilderness on Primordialin kypsin näyttö, joten nimi on syytä painaa muistiin. 

Lisää luettavaa