QUEENSRŸCHE: Q2k

Arvio julkaistu Soundissa 10/1999.
Kirjoittanut: Petri Silas.
Pallomme vaikutusvaltaisimpiin ja arvostetuimpiin metallibändeihin lukeutuva Queensryche vaikuttaa jatkavan turvallisilla selkosilla - musiikin ja sanoitusten tyyli on ennallaan, samoin Geoff Taten jykevä ääni sekä kvintetin liki absoluuttiseksi hioutunut kimppasoitto.

Arvio

QUEENSRŸCHE
Q2k
Atlantic

Pallomme vaikutusvaltaisimpiin ja arvostetuimpiin metallibändeihin lukeutuva Queensryche vaikuttaa jatkavan turvallisilla selkosilla – musiikin ja sanoitusten tyyli on ennallaan, samoin Geoff Taten jykevä ääni sekä kvintetin liki absoluuttiseksi hioutunut kimppasoitto.
Jokin intohimon kipinä on kuitenkin yhtä kaikki kateissa. Saattaa olla, että yhtyeen kollektiivinen biisipankki alkaa jo luonnollisista syistä huveta. Toisaalta voi myös olla, että pääasiallisen biisinikkari Chris DeGarmon lähdöstä ei pudottukaan aivan niin jaloilleen kuin on annettu ymmärtää. Vaan pidetään nyt joka tapauksessa mielessä, että Queensrychen Operation: Mindcrimen sekä Empiren aloittama tyylisuunta ja sille tyhjästä polkaistu yleisö ovat muovanneet modernia metallia liki mittaamattomasti. Ilman sitä kysyntää, jonka Queensryche aikanaan loi, olisivat esimerkiksi Dream Theater ja Stratovarius saaneet viime vuosina aika laihoja kalansaaliita.

Lisää luettavaa