SEREMONIA: Seremonia

SEREMONIA
Seremonia
Svart Records

Rock’n’rollin maailma oli Seinäjoen helluntaiseurakunnan julkaisema c-kasetillinen uskonnollista propagandaa vuodelta 1986. YouTubestakin löytyvissä horinoissa keskitytään siihen, että ”käyttääkö Saatana musiikkia suunnitelmissaan”. Rock’n’rollin maailma -otsikolla ilmestyi myös tamperelaisen Seremonian esitelleen seiskatuumaisen hauska ja tarttuva paraatipuoli. Jos koko homma on lähtenyt liikkeelle satiirista, yhtyeen ensimmäinen täyspitkä on lopputuloksellisesti yllättävän muodikasta okkultista rockia.

Seremonian kitaristi on jokapaikanhöylä Ville Pirinen. Voi olla, että bändin esikoislevylle napattiin pari kappaletta hänen muiden projektiensa hahmotelmista. Se virkistää vain vähän yli puolituntista kokonaisuutta, kun pelkistetyimmillään Seremonia ei tunnu antavan kuulijalleen muuta kuin pörisevän classic rock -riffin, laulaja Noora Federleyn poissaolevan tulkinnan ja rumpujen läpsyttelyä John Bonhamin kädenjäljissä.

Albumin jamit sen sijaan kiehtovat mieltä. Korgin PolySix-syna kultaa kaiken mihin koskee. Hieman lisää tätä osastoa, ja Seremonia voisi tehdä uuden äänimaiseman vaikka Kenneth Angerin Lucifer Rising -elokuvaan.