SONIC SYNDICATE: Sonic Syndicate

SONIC SYNDICATE
Sonic Syndicate
Nuclear Blast

Ruotsi−Englanti−Helsinki-akselilla operoiva Sonic Syndicate on käsittääkseni joissain piireissä vihattu orkesteri. Ilmeisesti siksi, että ovat nuoria, stailattuja ja jokseenkin menestyneitäkin − ja musiikkinsa on liian kevyttä ja tarttuvaa, siksi ei ”true metal”.

Mutta antaa vihaajien vihata. Sonic Syndicaten nimetön uutuuslevy täyttää näkemyksekkäästi Göteborg-soundiin kallellaan olevat laatuvaatimuksensa. Levyn huippuhetki Unbreakable ja päätöskappaleet So Addicted ja The Flame That Changed The World ovat valaistuneita ja vapautuneita metalcore-teoksia, jos tällaisia adjektiiveja voi ylipäänsä hieman kauhtuneeseen genreensä liittää. Lisää näitä!

Pientä mieliharmia tuottaa levyn miksaus: syntikat kilisevät muovisina, kitara on kesytetyn kuuloinen ja sekä huudot että melodiset laulut on piilotettu särövallin taakse. Solisti Nathan Biggisin tulkinta nostaisi yhtyeen monta pykälää keskitason yläpuolelle, jos sen annettaisiin nousta pääosaan.

Haluaisin pitää tästä albumista enemmän. Toivottavasti seuraavalla levyllään Sonic Syndicate vapautuu lopullisesti näkymättömistä kahleistaan.