STATUS QUO: Bula Quo!

STATUS QUO
Bula Quo!
E-a-r Music

Täysin tyynesti ei voi suhtautua siihen uutiseen, että Quo-duo Francis Rossi ja Rick Parfitt ovat filmanneet Fidži-saarilla bändinsä uudella ja vanhalla musiikilla ladatun agenttihulluttelun. Sen verran täytyy rauhoitella, ettei elokuvaan kytkeytyvä tuplalevy suinkaan lankea komediahenkiseen tai marqueritoja maistelevaan viihdepoppiin.

Paria natiivisävytteistä filmikipaletta lukuun ottamatta Status Quo pysyy tutun paalujuntan takomalla pohjarakenteella. Uudet sävelmätkin ovat ilahduttavan rehtejä ja pakottomia kitara­boogien variaatioita bändin parin edellisen onnistuneen albumin hengessä. Aloitusbiisi Looking Out For Caroline virittää heti perinteisen tavaramerkki-soitannan hengen, joka vain vilkastuu GoGoGo-yllytyksessä. Ilmeisesti leffateemoihin kytkeytyvä Run And Hide (The Gun Song) rullaa tutunomaisen introhelinän jälkeen mureasti suorastaan heviriffillä. Hyvin sisäistettyä kirmailua jatkaa toinen ankarasti vatkaava iskubiisi Running Inside My Head.

Vasta viides biisi Mystery Island löysäilee auringonpistoksissa, mutta bändi ryhdistäytyy nopeasti vielä pariin tymäkkään vetoon. Kakkoslevyllä on retroilevaa Rockin’ All Over The World -livemeininkiä Matchstick Men -varhais­hitistä alkaen sekä pari sinänsä oivaa mutta löyhästi perusteltua täyteraitaa viimeaikaisilta levyiltä.