STATUS QUO: Quid Pro Quo

STATUS QUO
Quid Pro Quo
Ear

Status Quosta, tasaiseen tahtiin ilmestyvistä boogiepoplätyistä ja lähes yhtä usein julkaistuista myllynkivi-kokoelmista voisi luetella monenmoisia latteuksia. ”This for that” -albumista täytyy silti heti kärkeen todeta, että onpa se statukseltaan aika pirun rento, vauhdikas ja svengaava kooste uusia hippabiisejä.  Edellisen albumin (In Search Of The Fourth Chord, 2007) julistama ”neljännen soinnun metsästys” jatkuu kenties vieläkin pontevammin. Better Than That -kappale kiteyttää aatokset ”vanhojen elvytystroppien tuomisesta takaisin, mutta entistä parempina.”

Yhtye osaa tosiaan valmistaa lisää ruutia vanhan kunnon riffijuntan taontaan. Rumpalia lukuun ottamatta kaikki soittajat ovat ottaneet tasavahvasti osaa lauluntekoon. Lisäksi Francis Rossi on tehnyt viisi ytimekästä biisiä vakiokumppaninsa Bob Youngin kanssa, Rick Parfitt puolestaan Wayne Morrisin kera. Andy Bownin osuvat pianotahdit ja urku- ja syntikkafillit estävät jäntevää kitarajyräystä muuttumasta tasapaksuksi massaksi.

Quid Pro Quo horjahtaa umpireilulta linjaltaan ainoastaan jälkibonukseksi lisätyn In The Army Now -coverhitin viimevuotisella uusioversiolla. Tarpeetonta ja tyylitöntä kosiskelua, kun kyseessä on erinomaisen hyvin omilla jaloillaan ja tukevassa haara-asennossa pysyvä levytys.