STATUS QUO: Status Quo Live!

STATUS QUO
Status Quo Live!
Mercury

Ränttätänttä- ja boogierockin oppi-isä Status Quo oli 1970-luvulla varsin ahkera keikkailija, joten yhtyeen ihailijat ovat syystä päivitelleet ryhmän varhaisten konserttinauhoitusten suhteellisen kehnoa saatavuutta.

Neljän levyn laatikko Status Quo Live! korjaa epäkohtaa varsin mallikkaasti. Se pitää sisällään uudelleen masteroituina maaliskuussa 1977 ilmestyneen Live!-tuplakon, aikoinaan vain Japanin markkinoille tarkoitetun Tokyo Quon (1977) sekä ennen julkaisemattoman Australia ’74 -äänitteen.

Glasgown Apollo-teatterissa lokakuussa 1976 tallennettu Live! osoittaa, että Status Quon juuret lepäävät syvällä juurevassa maastossa. Täysipainoisesti rollaava Black Water/Just Take Me rakentuu Francis Rossin ja Rick Parfittin notkeaksi kitaranäytökseksi. Ajoittain tunnelma on kuin suoraan Dr. Feelgoodin hikisimmiltä akteilta.

Reilu meininki jatkuu Tokion ja Sydneyn keikoilla, joilla riittää rosoja muidenkin tarpeiksi. Kontrasti modernin puunattuun Status Quoon on melkoinen.

Kieli poskessa koottu boksi tarjoilee näppäriin pahvikansiin pakattujen kiekkojen lisäksi värikkään kirjasen, vuoden 1976 kiertueen esittelyvihon sekä näytteen konserttilipusta, joten keräilijöiden nälkä on tyydytetty joksikin aikaa.