THE STRAY CATS: Recorded Live In Helsinki 9th July & Turku 10th, 2004

THE STRAY CATS
Recorded Live In Helsinki 9th July & Turku 10th, 2004
Surfdog

Brian Setzer ylsi Orchestrallaan aivan uusiin sfääreihin niin yhtyeen soundin kuin oman kitaransoittonsa saroilla, joten siitä näkökulmasta Stray Cats -reunioni vaikuttaa askeleelta taaksepäin. Ehkä niin, mutta kyllä 80-luvun alun rockabillyaallon ykkösbändi pystyi edelleen näyttämään kyntensä ainakin livenä. Slim Jim Phantom loi maltillisella rumpusetillään terävän biitin, jota Lee Rocker myötäili läskibassollaan. Setzer hallitsi lavaa vankalla kitaroinnillaan ja kiistattomalla rock-karismallaan. Stray Cats on yhä laatutavaraa tällä ajattomalla alalla, jonka kannattajajoukko tuntuu säilyvän vuodesta toiseen vakaana.

Ohjelmistoon kuului luonnollisesti paljon paloja yhtyeen loistavalta ykkösalbumilta, käyntiin lähdettiin takuuvarmasti Rumble In Brightonilla ja matkan varrella ensilevyn biiseistä kuultiin noin puolet, tietenkin myös Runaway Boys ja Rock This Town. Eikä varsinaisia tylsiä hetkiä pitkään settiin muutenkaan mahtunut, kiitos lavean Stray Cats -kataloogin ja sen, että mukaan oli otettu liuta rock'n'roll -klassikoita, jotka vaihtuivat eri iltoina.

Niin ollen ajatus kaikkien Euroopan-keikkojen julkaisusta omilla levyillään puolustaa paikkaansa. Kukapa ei haluaisi ostaa näkemäänsä hyvää konserttia muistoksi "aitona" cd:nä, olkoonkin että Helsinki-kiekolla ei aivan täyttä settiä kuulla. Helsingin ja Turun levyillä on kummallakin kuusi biisiä, joita toisella ei ole. Hesassa kuullaan muun muassa Sleepwalk, jolla Setzerin ylitsevuotava tyylittely on hieman epäsuhdassa niukan säestyksen kanssa. Please Don´t Touch ja I Fought The Law rullaavat komeasti, kuten myös Turun spesiaalit Mystery Train ja Somethin´ Else. Äänitykset ovat "raakoja" mutta kuitenkin bootleg-tasoa paremmat.