TARJA: Act I

TARJA
Act I
Earmusic

Ihan oikea valinta, että Act I -tupla on rehellinen livelevy Tarja Turuselta bändeineen. Täydellisen suorittamisen ja mahtipontisuuden ehdoilla edetessä julkaisu olisi menettänyt merkityksensä. Etenkin Mike Terranan kolho rumputyöskentely tuo eloa settiin.

Toki Act I kuulostaa myös isolta ja taidokkaalta. Varsinkin päätähti hoitaa osuutensa erehtymättömästi ja argentiinalainen yleisö osaa muistuttaa olemassaolostaan. Ilmassa ei ole suuren juhlan tuntua, mutta rockshow’na Act I on sielukas ja pätevä.

Raskaamman musiikin saralla Tarja on julkaissut vain kaksi soololevyä, joilta mukaan on saatu riittävästi hyvälaatuisia kappaleita. Yli kaksituntinen paketti täydentyy Nightwishin Nemolla ja tutuilla covereilla, kahdella lupaavalla uudella biisillä ja hölmöllä, tosin tiiviillä kasaripotpurilla Where Were You Last Night/Heaven Is A Place On Earth/Livin’ On A Prayer.

Ehkä noin 45 minuuttia lyhyempi, yhdelle levylle mahtuva kokonaisuus olisi riittänyt. Joka tapauksessa samaan aikaan dvd:nä ja blu-rayna ilmestyvän näytöksen kuvallinen tallenne on varmasti suositeltavampi hankinta.