Taustabändistä progetaivaan tähdeksi – Leprous kuittaa uudella levyllään täydet viisi tähteä

Leprous
Malina
Inside Out

Progenörttien nuhruisissa piireissä nuoremman polven ykkösnimien joukkoon jo vuosia sinnikkäästi kavunnut Leprous on nyt kriittisellä kynnyksellä. Black metal -legenda Ihsahnin taustabändistä omaksi aktikseen muuntautunut bändi on pitkään kuplinut kovaa pinnan alla, mutta sen materiaali on aina ollut liian haastavaa löytääkseen aidosti kuulijamassoja.

Malina on bändin levyistä kevein, musikaalisin ja suoraan sanoen… helpoin. Se kiteyttää bändin kyvyn luoda sanoinkuvaamattoman kauniita melodioita ja tunnelmia pohjimmiltaan erittäin kompleksista materiaalista. Se jättää bändin metallijuuret kauas taakseen ja keskittyy välittömästi vetoavien biisien luomiseen.

Malina on täynnä vangitsevia hetkiä, joista edustavina esimerkkeinä voi nostaa ensimmäisen sinkkulohkaisun From The Flame tai kujeilevalla kitarariffillä leikittelevän Stuck-biisin.

Bändin muusikot ovat kaikki poikkeuksellisia ihmelapsia, joista ylivoimaisen kirkkaasti loistaa laulaja kosketinsoittaja Einar Solbergin ilmaisuvoimainen tenori ja rumpali Baard Kolstadin energinen ja täysin uniikki ote soittimeensa.

Elleivät bändin raflaava nimi ja metallinen maine edelleen säikäytä suurta yleisöä pois, Leprous saattaa taianomaisen Malinan myötä räjähtää käsiin.