Täydellisen jännitteistä progea – Kolmen kansallisuuden The Samurai Of Prog ilakoi vivahteikkaasti

The Samurai Of Prog
On We Sail
Seacrest

Kansainvälinen progressiivisen musiikin kokoonpano The Samurai Of Prog pohjaa pitkälti rumpali Kimmo Pörstin, Suomessa viihtyvän italialaisen säveltäjän ja basistin Marco Bernardin sekä yhdysvaltalaisen laulajan ja multi-instrumentalistin Steve Unruhin kimurantteihin näkemyksiin.

Ryhmän neljä studioalbumia esittelevät kekseliästä vanhan koulun kokeellisuutta, joskin kokonaisuuksina ne ovat hivenen hajanaisia. Viides ja tuorein teos On We Sail tuntuu kuitenkin täydelliseltä. Sävellysten jännite kipinöi viimeiseen nuottiin saakka, eikä sävyistä löydy moitteen sijaa.

On We Sail seikkailee eheästi valoissa ja varjoissa, jättäen tilaa vivahteikkaalle ilakoinnille. Analogisten kosketinsoittimien, viulun ja huilun muodostamat kerrostumat puhaltavat lämpöä täyteläisiin sovituksiin, joihin kitarariffittelyt sekä etenkin Marco Bernardin tanakka Rickenbacker-bassottelu veistävät kulmikkuutta. Komeat sävellykset On We Sail ja Elements Of Life riipivät kaiken irti The Samurai Of Progin jylhistä ambitioista.

Uhkean levyn viimeistelee Ed Unitskyn häikäisevän komea kansitaide.