THEM BIRD THINGS: Fly, Them Bird Things, Fly!

THEM BIRD THINGS
Fly, Them Bird Things, Fly!
Playground

Amerikkalaiset lauluntekijät Stephen Blodgett ja Michael Brassard ovat löytäneet teoksilleen oikean tulkin suomalaisesta Salla Daysta. Laulajattaren äänessä on samaa ajatonta lämpöä kuin kappaleiden kirjoittajien 60-luvun psykedeliapopin suuntaan nyökkäilevissä sävellyksissä.

Them Bird Thingsin bändiklangi tulee muutenkin kaukaa vuosikymmenten takaa. Levyn yllä hehkuu ”kadonneen” pophelmen aura, vaikka soundimaailma ja soittotyyli eivät jäykistykään pelkäksi retroiluksi. Etenkin kitarointi ihastuttaa, sekä kepeä bossajatsailu että tummasävyinen rokkaus saavat kruununsa tyylitajuisista kielisoittimista.

Kappalemateriaali on kauttaaltaan mukavaa, mutta parhaat melodiat löytyvät levyn loppupuoliskolta. I Can See Russia From Here -biisistä eteenpäin albumi vielä parantaa juoksuaan. Klassikkoainesta on ainakin kappaleissa Shame, Black Petals ja Pockets Of Rain.

Toivottavasti tämä amerikkalais-suomalainen yhteistyö löytää tiensä myös Länsi-Siperian ulkopuolelle. Maailmalta löytyy varmasti ystäviä Them Bird Thingsin viehättävälle soundille.