TURMION KÄTILÖT: Technodiktator

Arvio julkaistu Soundissa 10/2013.
Kirjoittanut: Ville Sorvali.

Arvio

TURMION KÄTILÖT
Technodiktator
Osasto-A

”Turmion Kätilöt voivat hekumoida sillä, että kymmenen vuoden päästä kukaan ei muista tätä arvostelua. Mutta eipä muista Turmion Kätilöitäkään.” Näin kirjoitti Nalle Österman Soundissa Hoitovirhe-levystä melkein kymmenen vuotta sitten.

Ennustaminen on kieltämättä vaikea laji. Vaikka Turmion Kätilöt nousikin kuin tyhjästä suoraan Suomen viihdyttävimpien livebändien joukkoon, ei se heti vakuuttanut musiikillisilla ansioillaan. Ja kun olen kaikki nämä vuodet itsekin kuunnellut yhtyettä lähinnä festareilla, on paha mennä sanomaan milloin kyseinen pikkuvika tarkalleen korjattiin.

Turmion Kätilöt esittää asiansa käskevään, mutta ilkikuriseen sävyyn. Technodiktatorilla se tuo 90-lukulaisen tanssimusiikin tähän päivään ja tutustuttaa sen henkitoreissaan olevaan hevibuumiin. Yksitoikkoisen poljennon alta löytyy rönsyilevä viitekehys, joka saa varmasti juntit tuntemaan itsensä älyköiksi ja päinvastoin.

Levyn kahdeksan ensimmäistä kappaletta ovat sopivan vinksahtanutta bilemusiikkia kaikille niille koviksille, jotka eivät tanssi. Kun painostava 8,5-minuuttinen To Be Contiuned Act 1 -eepos lopulta panee juhlimiselle stopin, haluaa koko roskan kuunnella ihan ajatuksen kanssa uudelleen.

Lisää luettavaa