TURMION KÄTILÖT: Diskovibrator

Arvio julkaistu Soundissa 10/2015.
Kirjoittanut: Mape Ollila.

Arvio

TURMION KÄTILÖT
Diskovibrator
Osasto-A

Kuudennella studioalbumillaan Suomen huutomöykkäkeisarit koneistavat kansan ääniaaltovastaanottimet taas kertaalleen tukkoon diskoinfernoa, teollisuusmetallia ja herkkäsieluisia hirvittäviä sanoituksia. Kuin minikuvana suomalaisesta työpaikkailmapiiristä koneet vievät Kätilö-levyillä vuosi toisensa jälkeen enemmän tilaa manuaalisen soittotyön suorittajaportaalta ja välittäminen ilmaistaan melkeinpä pelkästään vittuilemalla. Kehityskeskusteluja ei käydä, vaan savolaisten sanan- ja muutkin säilät heiluvat totutun luiskaotsaisissa aiheissa ja navanalustunnelmissa. Perusainekset ovat siis Kuopion kahjokarsinassa ennallaan, sillä lievällä entrauksella että rähinäosastossaan yhtye on vahvistunut entisestään: nykyisin livevahvistus Spellgoth räyhää myös levyillä, ja kaksi on aina enemmän kuin yksi.

Tämänkertaisen tuplarähjätyn seksjmetalliserviisin antoisimmat suupalat ovat sinistä sähköä säksättävä Sinä Saatana, turbotörkysanoitusten tähänastinen multihuipennus Lataa ja varmista sekä Kätilöjen turskiuksien määrittämässä biisikatalogissa hätkähdyttävän sielukas Sinulle, joka todistaa, että löytyy se runollinen paikka siivottoman savolaisenkin syömmestä.

Löytyy se runollinen paikka siivottoman savolaisenkin syömmestä.

Länsi-Puijon rintamalta ei mitään uutta, mutta näilläkin ralleilla syttyy varmasti taas ensi kesän festareiden kovimmat bileet.

Lisää luettavaa