TURMION KÄTILÖT: Hoitovirhe

Arvio julkaistu Soundissa 06-07/2004.
Kirjoittanut: Nalle Österman.
Kaunilla äidinkielellämme metallisesti jyräävistä nimistä alkaa jo olla ylitarjontaa. Turmio Kätilöt tulee Kuopiosta ja on taas yksi uusi nimi listassa, joka yrittää päästä nauttimaan Kotiteollisuuden ja Niskalaukauksen suosion hedelmistä.

Arvio

TURMION KÄTILÖT
Hoitovirhe
Ranka

Kaunilla äidinkielellämme metallisesti jyräävistä nimistä alkaa jo olla ylitarjontaa. Turmion Kätilöt tulee Kuopiosta ja on taas yksi uusi nimi listassa, joka yrittää päästä nauttimaan Kotiteollisuuden ja Niskalaukauksen suosion hedelmistä. Turmion Kätilöiden tapauksessa nuo hedelmät vain alkavat olla ylikypsiä.

Spinefarmin alamerkin Rangan pilvenpiirtäjässä on ilmeisesti laskeskeltu, että Suomesta puuttuu Rammsteinin ja Kotiteollisuuden yhdistävä, suomeksi laulava teollisuusmetallinen hevipumppu. Näköjään Ruoskan ansiot tällä saralla ovat sen verran mitättömät, ettei niistä kannata välittää.

Turmion Kätilöiden konsepti on yksinkertainen: tehdään muutamat rytmikkäät rumpuloopit ja monistetaan ne Pro Toolsilla, jotta saadaan karvanopat heilumaan. Sitten pöllitään muutamat kosketinsoundit ja -melodiat Rammsteinin ja Kovenantin soundi- sekä ideapankista. Tämän jälkeen öristään uhkaavasti päättömyyksiä nauhalle.

Lopuksi annetaan Mikko Karmilan miksata koko paska.

Pienissä annoksissa Turmion Kätilöiden kusetus meneekin läpi, mutta täyspitkän puitteissa paljastuu, kuinka yksiulotteisella konseptilla ja biisimateriaalilla pseudonyymien taakse piiloutuvat savolaiset ovat liikkeellä. Turmion Kätilöt voivat hekumoida sillä, että kymmenen vuoden päästä kukaan ei muista tätä arvostelua. Mutta eipä muista Turmion Kätilöitäkään. 

Lisää luettavaa