UNLEASHED: Hell´s Unleashed

UNLEASHED
Hell´s Unleashed
Century Media

Viiden vuoden mittaisen hiljaiselon jälkeen palaa tukholmalainen Unleashed takaisin metallikentälle. Aikoinaan Entombedin esiasteesta Nihilististä eronneen basisti-laulaja Johnny Hedlundin johtama ryhmä oli jo alkuajoistaan lähtien primitiivisempi kuin muut kalmametallia veivanneet maanmiehensä, mutta vielä uran alkuaikoina 1990-luvun alkupuolella se ei haitannut. Vuonna 1997 ilmestynyt viides studiotyö Warrior oli kuitenkin jo sen verran puisevaa ja junnaavaa kuunneltavaa, että telakoituminen oli perusteltua.

Unleashedin musiikin perusta ei ole juuri muuttunut sitten viime kuuleman. Yksinkertaiset rumpukompit säestävät primitiivistä riffittelyä, minkä myötä on selvää ettei Unleashedilla ole paljon yhteistä tämän päivän virtuoosimaisten death metal -ryhmien kanssa, vaan yhtye hakee musiikkinsa alkukantaisuuden death metallin alkulähteiltä. Vanhempaan tuotantoonsa verrattuna Unleashed on löytänyt soittoonsa jälleen kipinän, mikä uupui bändin parilta viimeisimmältä albumilta.

Tiedä sitten mistä johtuu, että Unleashed kuulostaa uutukaisellaan saksalaisemmalta kuin koskaan. Tai tarkemmin ilmaistuna tämän päivän Sodomilta soittamassa Graven Soulless -albumia. Esimerkiksi Demoneaterin kertosäe menisi täydestä läpi Tom Angelripperin hörhöilynä. Unleashed on ilmeisesti päättänyt ainakin lyödä itsensä läpi Saksan markkinoilla, mikäli muualla ei ilmene kiinnostusta. Eihän siinä mitään pahaa, mutta onhan nämä jutut kuultu aikaisemminkin paremmin esitettynä.