UNLEASHED: As Yggdrasil Trembles

UNLEASHED
As Yggdrasil Trembles
Nuclear Blast

”Listen up, listen fast, we’re the future and the past.” Tulevaisuudesta en menisi sanomaan, mutta ainakin puolet väittämästä osuu oikeaan. Ruotsalaisen deathin ikiaikainen dinosaurus, AC/DC ja pysähtyneisyyden ajan viimeinen ikoni Unleashed on jälleen tapetilla. As Yggdrasil Trembles on yhtyeeltä jo kymmenes levy ja kuulostaa… jotakuinkin tutulta.

Sikäli kun “viikinkideathmetal” on jokin olemassaoleva musiikillinen määritelmä, Unleashedin olisi toki taiteellisten ansioidensa puolesta uskonut yltävän suurempaan suosioon kuin genren lippulaivana nykyisin toimivan Amon Amarthin – totta puhuen yhtyeistä ei tätä nykyä edes löydy merkittäviä tyylillisiä eroja. Esimerkiksi Chief Einherjar voisi Amon Amarthin esittämänä saavuttaa merkittävääkin suosiota juomasarviporukoiden yhteislaulurepertuaareissa.

Unleashedille yllätyksettömyys ei ole synti. Sen tehtävä on potkia munille, mutta As Yggdrasil Trembles ei sitä tee. Hyvistä melodisista riffeistä huolimatta ainoastaan parissa kappaleessa päästään kunnon vauhtiin, ja alustavasti mielenkiintoinen Master Of The Ancient Art lässähtää sekin innottoman ulosantinsa takia tylsäksi pannukakuksi. Varsinainen unilääkitys tarjoillaan kuitenkin 40-sekuntisina kitarasooloina.