Levyarvio: Viikinkitarinoita ammattitaidolla mutta rutiinilla – Unleashed taitaa tarttuvat melodiat ja onnistuneet sovitusratkaisut

Unleashed
No Sign Of Life
Napalm

Ruotsin death metalin big fouriin lukeutuva Unleashed on julkaissut uusia albumeja tasaiseen tahtiin. Tasaista on ollut jälkikin. No Sign Of Life muistuttaa todella vahvasti edeltäjäänsä The Hunt For White Christia (2018). Bändin tavaramerkit ovat kaikki tallella viikinkiaiheisista biiseistä genreen nähden poikkeuksellisen isoihin kertseihin ja erittäin korkealaatuiseen kitaratilutukseen.

Vaikka No Sign Of Life onkin samaa ammattimaista mutta vähän rutiininomaista death metalia kuin bändin muutkin viimeisimmän kymmenen vuoden levyt, on se astetta tavanomaista parempi. Mukaan on mahtunut muutamia erityisen tarttuvia melodioita (The King Lost His Crown, Midgard Warriors For Life) ja monet sen sovitusratkaisut ovat aiempaa onnistuneempia. Kitaraosuudet ovat edelleen teknisesti vaativia, mutta nyt tilaa ollaan jätetty myös yksinkertaisemmille ratkaisuille, kuten You Are The Warriorin upeassa biisin laulumelodiaa mukailevassa soolossa.

Levyn päättävää, vaikuttavan dramaattista Here At The End Of The Worldia lukuun ottamatta No Sign Of Lifelta ei löydy mitään varsinaisesti uutta, mutta se tarjoaa kuitenkin Unleashedin ja metallikitaran faneille levyllisen erittäin laadukasta death metalia.