Levyarvio: Ruotsalaispioneeri vetää 30 vuoden tuomalla rutiinilla – Unleashed tarjoilee death metal -pikaruokaa

Unleashed
The Hunt For White Christ
Napalm

The Hunt For White Christ on hyvä levy, mutta ei kovin kiinnostava sellainen. Entombedin, Dismemberin ja Graven ohella Ruotsin death metal -legendoihin lukeutuva Unleashed on ollut kasassa jo lähes 30 vuotta ja toiminut samalla kokoonpanolla vuodesta 1996. Kokemus näkyy niin hyvässä kuin pahassakin.

Soitto on tiukkaa ja raskasta ja varsin erilaistenkin rytmien ja tunnelmien välillä vaihdellaan todella luontevasti. Lähes jokainen biisi sisältää tarttuvan kertosäkeen tai todella ison koukun. Bändin resepti alkaa kuitenkin tuntua rutiinilta.

Viime vuodet Unleashed on kirjoittanut yksinomaan viikinkiaiheista. ”All hail the son of Thor, lead us into war” -tyyliset sanoitukset ovat aika korneja. Jo menneisyyteen jääneeseen kulttuuriperinteeseen pintapuolisen takertumisen takia nyky-Unleashed on yhtä vaikea ottaa tosissaan kuin Skotlannin merirosvobändi Alestorm.

Sinänsä sääli, sillä toisin kuin Alestormilla, Unleashedin uudella levyllä on hyviä biisejä, panteramaisen raskaita grooveja, teknisesti taitavaa kitaransoittoa ja erinomaisen tukevat soundit. Jonkinlaisena death metal -pikaruokana tämä menee. Ihan tarkoitukseensa sopivaa tavaraa, mutta ei mitenkään mainitsemisen arvoista.