UNLEASHED: Sworn Allegiance

UNLEASHED
Sworn Allegiance
Century Media

Jos Dismemberiä on kutsuttu Entombedin pikkuveljeksi, niin tukholmalaista Unleashedia voisi kuvailla Dismemberin ja Sodomin epäpyhäksi äpärälapseksi. Entombedin esiasteesta Nihilististä vuonna 1989 erkaantuneen laulaja-basisti Johnny Hedlundin johtama ryhmä on aina ollut yksi-ulotteisempi, primitiivisempi ja thrashimpi kuin mainitut kollegansa. Saksalaisesta Sodomista muistuttaa taas koliseva soundimaailma ja tahaton koomisuus.

Vuonna 2002 Hell's Unleashed -paluulevyllä viiden vuoden tauon jälkeen aktivoitunut Unleashed osoittaa piristymisen merkkejä seitsemännellä kokopitkällään. Winterland tylyttää tanakasti ja tarttuvasti. Keskitempoinen Destruction (Of The Race Of Men) pistää lisää pökköä pesään massiivisella kertosäkeellään ja hurmioituneella blastbeatillaan. Klassikkokamaa. Raskaampi vaihde lyödään silmään kolmosraidalla Only The Dead, missä Hedlund raakkuu nussivansa vain kuolleita.

Lapsellisen yksinkertaiset ja naurettavan koomiset Helljoy, Attack! ja Metalheads nakertavat lisää tasokkaampien kappaleiden herättämää luottamusta. Levyn päättävä Long Live The Beast osoittaa kuitenkin vielä viimeisen kerran, että parhaimmillaan yhtye kykenee pelottavan vakuuttavaan mättöön.