VADER: Litany

VADER
Litany
Metal Blade

Ei tietenkään paljon sano eikä herahda, jos bändiä hehkuttaa Puolan parhaaksi. Kellot alkavat kilkattaa täydessä hepulissa vasta sitten, kun mainitaan kyseessä olevan yhden Keski-Euroopan parhaista death metal -pumpuista. Vader on raatanut ympäri Eurooppaa niin pitkään ja sellaisella asenteella, ettei bändiä voi enää sivuuttaa.
Jos tallikaveri Fleshcrawl luottaa Ruotsi-deathiin, nojautuu Vader yhtä vahvasti amerikkalaisen kuoleman olkavarteen. Morbid Angel tulee mieleen. Tosin Vader vatkaa deathinsä suoremmin ja koristelee välillä rytmiikkaa selvillä Slayer-keinoilla.
Vaderin jyräyksessä brutaali alkaa kuulostaa köykäiseltä termiltä. Bändi on tajunnut, ettei biisejä kannata pitkittää, jos iskua halutaan teräväksi. Kun lyhyet päräykset heitetään tuhottomalla nopeudella, niin toimiihan se väkisinkin. Vader ei antaudu eri musiikkityylien vietäväksi eikä etsi hassuja soittimia vielä hassumpia soundeja lisäilläkseen. Se pieksää puhdasta deathiä ja rikkaudet löytyvät intohimosta, asenteesta ja periksiantamattomuudesta. Vader on Black Albuminsa tehnyt. Pitkää ikää!