VADER: Welcome To The Morbid Reich

VADER
Welcome To The Morbid Reich
Nuclear Blast

Lähes 30 vuotta toiminnassa ollut puolalainen deathmetal-kone Vader julkaisi vuonna 1990 demon nimeltä Morbid Reich. Jos bändin tinkimättömässä kontekstissa olisi ylipäätään mahdollista ”palata vanhaan”, tämän yhdeksännen albumin nimi saattaisi jostain sellaisesta viestiäkin. Onhan joukkoon viskattu yksi uudelleenäänitetty demokappalekin, Decapitated Saints.

Siinä missä puolalaisten henkinen isoveli Morbid Angel pisti aiemmin tänä vuonna pakkansa lopullisesti sekaisin, Vader itse on pysytellyt jääräpäisen uskollisena perusasioille. Ja mikäs siinä pysytellessä, kun kitarakaksikko Wiwczarek-Pajakin riffikone pudottelee aika ajoin sellaisia helmiä, joista Trey Azagthoth saattaisi itsekin huonompana päivänä olla kateellinen. Tunnettuna kitaransoiton vihaajana uskaltaudun samassa yhteydessä kehaisemaan myös levyn kokonaisuutta veikeästi värittäviä sooloja.

Jos äkäinen vanhan koulun deathmetal saa sinussa aikaan positiivista värinää, Welcome To The Morbid Reich on takuulla tämän vuoden turvallisimpia valintoja. Vaikka ikävästi nakuttavat soundit hieman varjostavatkin rumpalin muuten mallikasta urheilusuoritusta, sen kummempaa moitittavaa levyltä ei yksinkertaisesti löydy. Vanhuus ei tule yksin, ja toisille se ei näemmä tule ollenkaan.