VADER: Impressions In Blood

VADER
Impressions In Blood
Regain

Kuoleman jälkeen on ajoittain myös elämää, sillä Vader tuntuu tulleen vain vihaisemmaksi pitkäaikaisen rumpalinsa Docin poismenon jälkeen. Eikä uusi kannuttaja suinkaan ole hidastanut vauhtia, vaan levy kuljetaan alusta loppuun kahta kappaletta lukuunottamatta niin sanotusti ”täysillä”. Blastbeatin parissa kohkataan koko levyn kestosta toistakymmentä minuuttia.

Alunperin Puolan Morbid Angelina tunnettu Vader ei ole lipunut lähtökohdistaan kauas, mutta sen vaikuttavaa diskografiaa silmäillessä ilmeiset vertailukohdat on nykyään jo helpompi sivuuttaa. Sikäli kun Vaderin tunnistaa aina ensikuulemalta Vaderiksi, sen voi sanoa luoneen oman soundinsa, vaikka se ei aikalaisista järisyttävästi eroaisikaan. Impressions In Blood on tälle soundille luonnollinen jatke – jos Vader toistaa itseään, se tekee sen pirun hyvin.

Hengästyttävän energinen Impressions In Blood on Vaderin tapa osoittaa, että ikä ei vielä paina. Kun levyn lähes katkeamattomaan adrenaliiniryöppyyn lisätään dynaamiset kappalerakenteet, tukku hyviä riffejä ja mitä erinomaisin päätöskappale, laahaava The Book, on taipumattomalle death metal -vanhukselle pakko nostaa hattua.