VADER: The Beast

VADER
The Beast
Metal Blade

Suomessa alkukuusta vieraillut polskitornaado oli reilu vuosikymmen sitten ensimmäinen itäblokista länsimaiselle levy-yhtiölle napattu täryyttäjä. Nyt Vader näyttää monelle lännen ihmeelle, että perustehtävästä kannattaa pitää kiinni. Vader pyrkii tekemään asiat piirun verran paremmin jokaisella levyllä ja kiristää ruuvia sen verran, että mielenkiinto säilyy.

Silloin kun muuttumattomuudesta on tehty kunnia-asia, pitää osata varioida teemoja kapeassa aitauksessa. Pitemmän päälle se käy vaikeammaksi kuin kokonaan uuden tyylin luominen, ja vain kylmähermoisimmat selviävät. Kun vielä soitetaan genressä, jossa sadat muut pelaavat samoilla palikoilla, Vaderin kaltaiset suoraselkäiset porukat ovat arvossaan.

Kun näissä oloissa lyödään kuultavaksi Dark Transmissionin kaltainen päänräjäyttäjä, Vaderin oma Symphony Of Destruction, yksi tämän vuoden parhaista biiseistä, luulisi länsimaiden vakoilujärjestelmien kirkuvan punaisella. Ei ihme, että nuoria puolalaisia bändejä on imuroitu tiheällä seulalla metalliyhtiöihin.