Vanha mutta vaikea resepti – Steve’n’Seagulls hupailee jälleen

Steve'n'Seagulls
Brothers In Farms
Spinefarm

Huumorin kukka on tunnetusti maailman kaunehin kukka ja huumorimusiikki maailman vaikeimpia lajeja. Kaikki tietävät kuplettien juonen Steve’n’Seagullsin tapauksessa: otetaan nippu raskaan rockin standardeja ja istutetaan ne country-tyyliseen roots-muottiin. Samaa hyväksi havaittua reseptiä sovelletaan myös tällä yhtyeen toisella pitkäsoitolla.

Ja mikäs siinä, lopputulos toimii ja hymähdyttääkin monessa kohdassa. Iron Maidenin, Nirvanan ja Metallican biisit ovat tunnetuimmasta päästä, sillä parodian määritelmän mukaan ei parodiaa kannatakaan tehdä tuntemattomasta. Sähköisten instrumenttien tilalle ovat astuneet banjot, haitarit ja muut perinnesoittimet, ja näin esitettynä monen biisin melodisuus korostuu. November Rainin alkuperäislevytyksen mahtipontisuus taas hämmästyttää riisuttuna versiona.

Levystä välittyy tietynlainen lämminhenkisyys alkuperäismateriaalia kohtaan, mutta hymähdykset toki vaimenevat soittokertojen myötä. Jutun varsinainen täky piillee siinä, että yhtyeen ja tämän soittolistan kokee livenä.