VIRGIN STEELE: The House Of Atreus Act II

Arvio julkaistu Soundissa 11/2000.
Kirjoittanut: Antti Mattila.
Virgin Steelen barbaariromanttisen oopperan ykkösosa oli sen verran surkuhupaisa esitys, että kakkosen uskoi enää siirtävän bändin pölyttymään ihannoimiensa kreikkalaisen mytologian jumalien joukkoon. Mutta miekat onkin teroitettu ja tahriintuneet kilvet kiillotettu.

Arvio

VIRGIN STEELE
The House Of Atreus Act II
T & T

Virgin Steelen barbaariromanttisen oopperan ykkösosa oli sen verran surkuhupaisa esitys, että kakkosen uskoi enää siirtävän bändin pölyttymään ihannoimiensa kreikkalaisen mytologian jumalien joukkoon. Mutta miekat onkin teroitettu ja tahriintuneet kilvet kiillotettu. David DeFeisin eeppinen metalli soi yhtä vahvana kuin Invictusilla.
The House Of Atreus Act II on tupla-cd, joten koko seikkailu vaati kolme levyllistä musiikkia. Ensimmäisen osan sekavuudesta ei ole tietoakaan, kun kakkosen ensimmäinen levy lähtee soimaan jytinällä. Rockaavammat biisit on kasattu alkuun ja ykköslevy vastaakin "oopperan" barbaariosuuksista. Ensimmäistä osaa häirinneitä pimputuksia ja välisoittoja ei näy eikä kuulu. Ei ihme, että tärisee. Kunnes päästään toiselle cd:lle: parin nopeamman renkutuksen jälkeen kuullaan viiden biisin The By The Gods Suite ja kuuden kappaleen The Legend Suite, joissa pianotunnelmointia sitten riittääkin. Mutta biisijärjestys on nyt järkevämpi. Selvä jako karskimpiin latauksiin ja romanttisempiin lauluihin, joilla ilmeisesti haetaan sitä oopperan tuntua, tekee levyistä vaikuttavamman ja helpommin lähestyttävän kokonaisuuden kuin Act I oli.
Toki nytkin typistettavää löytyisi. Jos olennainen osa biiseistä olisi kasattu yhdelle levylle ja jätetty puolen kymmentä lirputtelua kokonaan pois, olisi saatu varsin vahvan miekkakäden näyte. Mutta tämäkin riittää. Taistelu on voitettu. 

Lisää luettavaa