WARREN ZEVON: My Ride´s Here

Arvio julkaistu Soundissa 06-07/2002.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.
Yli 30-vuotisen levytysuran tehnyt singer-songwriter Warren Zevon näyttäytyy uudella albumillaan varsin kirjallisessa seurassa.

Arvio

WARREN ZEVON
My Ride´s Here
Artemis

Yli 30-vuotisen levytysuran tehnyt singer-songwriter Warren Zevon näyttäytyy uudella albumillaan varsin kirjallisessa seurassa. Soitannolliselta toteutukseltaan sielukkaan ja elämän kuluttaman ääneen omaavan Zevonin uutuus on silti pääosin napakkaa triokokoonpanolla veivattua rockia miehen itsensä hoitaessa kitara- ja kosketinosuudet.

Jyräävää Sacrificial Lambsia seuraava toimittaja-kirjailija Carl Hiaasen kanssa tehty Basket Case on samalla Hiaasen tuoreimman romaanin otsikko. Katy Salvidgen tinapilli ja viulut tuovat Lord Byron's Luggagen kauas Irlantiin ja Zevonin ja runoilija Paul Muldoonin rakkauslaulu Macgillycuddy's Reeks on jo silkkaa Chiftainsia tai Poguesia. Biisin tunnelma on vanha, vaikka lyriikassa NASDAQ-indeksi heilahteleekin ja sydämen särkevä nainen on työssä järjestelmäanalyytikkona it-firmassa.

Zevonin ja gonzokuningas Hunter S. Thompsonin You're A Whole Different Person When You're Scared huokuu vaaraa ja urheilutoimittaja Mitch Albomin kanssa kirjoitettu Hit Somebody (The Hockey Song) antaa jääkiekkoiluun aivan eri näkökulman kuin Klamydian Lätkärenkutus. Musiikillisesti yksi levyn tylsimmistä raidoista ei juurikaan kiekkoilijoita mairittele Zevonin laulaessa edes yhdestä maalista uneksivasta kanadalaisesta maalaispojasta Buddysta, joka oli lahjakas lähinnä turpaanvedossa. Genius hämmästyttää Zevonin hienolla jousisovituksella ja albumin kahdesta lainakappaleesta parempi on Zevonin ja Ariel-tyttärensä ranskaksi esittämä Serge Gainsbourgin Laissez-moi Tranquille. Gallian edesmenneen supertähden laulu saa väkevine kitarointeineen osakseen levyn moderneimman toteutuksen.

My Ride's Heren nimiraidalla Zevon ja Muldoon ovat viimein tien päällä liki springsteenisesti matkaseuranaan muun muassa Jeesus ja John Wayne. Ja jotta tarina olisi riittävän suuri, niin jossain vaiheessa hotellin ovesta astuu lain taulut kainalossaan Mooses Charlton Hestonin hahmossa. 

Lisää luettavaa