WHISPERED: Shogunate Macabre

WHISPERED
Shogunate Macabre
Redhouse Finland

Vaikka ilmassa onkin aistittavissa kisälli/oppipoika-asetelmaa, ei Whisperedista ja vaikkapa omaa kömpelyyttään koko olemassaolonsa isoveljensä varjossa rimpuilleesta Northerista voi puhua samassa lauseessa. Heti kakkosraita Hold The Sword vie mielleyhtymät suoraa tietä Espoon rannalle, mutta toisaalta koko albumin mitta on pullollaan sen sortin Hatebreeder-vimmaa, ettei ole Laihonkaan otelaudasta irronnut enää vuosikausiin.

Kulmakarvoja kohottava Whisperedin erottavaisuustekijä, samurai-viittaan puetut musiikilliset ja visuaaliset puitteet ovat periaatteessa yhtä päälleliimattuja kuin Eluiveitien ylämaa-pillipiiparointi, mutta sveitsiläisten lailla erikoisuuden tavoittelu on ymmärretty pitää itseisarvon sijaan lisämausteena.

Levyn päättävä Upon My Honor summaa kaiken jo kuullun erinomaisesti ja tulee itse asiassa heittäneeksi haasteen jo mainitun Children Of Bodomin ohessa myös Tuomas Holopaisen suuntaan. Jos joskus mietit, miltä mainittujen vientituotteiden ideaaliavioliitto saattaisi kuulostaa, tässäpä varteenotettava esimerkki.

Shogunate Macabre on pioneerityötä ja tuoretta näkökulmaa summaava piristysruiske suomimetallin ahteriin.