WIRE: Object 47

WIRE
Object 47
Pink Flag

WIRE

Wire oli 30 vuotta sitten yksi englantilaisen punkryntäyksen persoonallisimpia bändejä. Lukuisia kertoja uransa päättäneen ja uudelleen aloittaneen yhtyeen ensimmäisen elämän albumitrilogia Pink Flag (1977), Chairs Missing (1978) ja 154 (1979) on pitänyt pintansa imagoltaan useimpia kollegojaan älykköisemmän bändin klassikkoina. Uusien tulemisten myötä Wiren jo alkujaan muita taiteellisempi punk kehittyi yhä kauemmas valtavirrasta, mutta yhdennellätoista studiolevyllä yhtye palaa lähemmäksi juuriaan.

Vuosien mittaan lukuisiin bändeihin geometrisen linjakkaalla tyylillään vaikutusvaltaansa ulottanut Wire toimii tänään alkuperäisestä kvartetista trioksi supistuneena mutta tunnistettavuutensa säilyttäneenä. Object 47 -albumilla Wire löytää uudelleen välillä tietoisesti kadottamansa yksinkertaisuuden. Tämä luonnollinen valinta ei ole nakertanut yhtyeen uskottavuutta. Vaikka Are You Ready? on jo biisin otsikkona kliseen makuinen, niin levy on kokonaisuudessaan kaikkea muuta.

Toissa vuonna nykyisen aktiivikautensa aloittaneen yhtyeen Object 47 on omassa lajissaan kovaa valuuttaa – aivan kuin yksi sen parhaista raidoista (Hard Currency).