WIRE: Change Becomes Us

WIRE
Change Becomes Us
Pink Flag

Brittiläinen Wire on lymynnyt kellareissa ja studioissa pian 40 vuotta. Musiikkimaailma tuntee yhtyeeltä kolme tulemista, tai paremminkin kolme albumia. Julkaistuaan 1970-luvun lopussa kolme brittipunkin klassikoksi nostettua albumia yhtye katosi maan alle ja jäi räikeämpien uusromantikkojen jalkoihin. 1980-luvun puolivälissä aktivoitunut sakki teki pari kunnianhimoista ja kaupallisesti kohtalaisen menestynyttä kiekkoa, joilla se flirttaili tanssimusiikin kanssa ja tutki mahdollisuuksia soittaa sekvenssereillä punkia.  

2000-luvulla on syntynyt neljä levyä, joista Change Becomes Us on paras. Kuten asiaan kuluu, säilyy maku levyn parissa pitkään siitä huolimatta, että ilmaisu on kiteytettyä ja pelkistettyä. Huhujen mukaan osa Change Becomen Usin kappaleista on peräisin yhtyeen ensimmäisiltä luovuuden vuosilta. Paljon tuttua onkin aloituskaksikko Doubles & Treblesin ja Keep Exhalingin mutaatiomaisissa kitarariffeissä.

Oman lukunsa Wiren nykysoundiin muodostavat mantramaisesti jumittavat ambient-kappaleet, joilla yhtye etsii ja löytää uusia sävyjä musiikkiinsa. Ylitse muiden nousevat hysteerinen Eels Sang ja makea Love Bends, joissa kiteytyy kaikki se, mikä yhtyeessä on niin rakastettavaa: hypnoottisesti lumoavat rytmit, leikkisän abstrakti melodisuus, taiteellinen snobismi ja silkka hölynpöly.

Veteraaniyhtyeen otteissa ei kuulu merkkiäkään nostalgisesta lepsuilusta.