WORK OF ART: Framework

WORK OF ART
Framework
Frontiers

Vanhakantaisuus lienee sana, joka parhaiten kuvaa ruotsalaista Work Of Art -yhtyettä. Kundit näyttävät Europen ja Chick Corea Electric Bandin riveistä karanneilta, bändi on perustettu vuonna 1992 eikä hiekka Work Of Artin tiimalasissa ole sen jälkeen valunut. Tämä kuuluu myös musiikissa, ja ainoastaan rakkaudella.

Work Of Artin melodinen, progressiivisvivahteinen ja kaikin puolin aikuinen hardrock vertautuu esimerkiksi Totoon ja etenkin Europeen, tarkemmin bändin The Final Countdownia myöhäisempään Out Of This World -levyyn. Myös Yngwie Malmsteenin sävelkieli, ilman itsetarkoituksellista kitara-akrobatiaa, kaikuu jossain taustalla. Solisti Lars Säfsund vetää länsinaapurimme itsevarmuudella korkealta ja täydellisesti fraseeraten, Joey Tempestin jalanjäljissä. Syntikat soivat heleinä ja jazzahtavina, ja sovitukset ovat tyylipuhtaasti opistotasoisia. Soitossa ja sointukäännöksissä ei ole mitään epätarkkaa.

Frameworkin biisimateriaali on valitettavasti hieman pienimuotoista, ja maanmiestensä miljoonaluokka jäänee yhäkin saavuttamatta. Aion silti pyöräyttää tämän hyväntuulisen ja hyvää tarkoittavan albumin soittimessani vielä useaan otteeseen.