Elävää Plutoniumia, nousukiitoa ja rohkeampaa otetta – tällaisia helmiä tarjoilee Soundin Parasta juuri nyt -soittolista

Tällä viikolla soittolistamme erityistarkastelussa Plutonium 74, Luukas Oja ja Karina.
8.10.2019 19:11

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Helsinkiläinen Plutonium 74 nousi 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kulttisuosioon ainutlaatuisella tavalla slaavilaisia sävyjä discon ja funkin tanssittavuuteen. Bändi ehti julkaista uransa ensimmäisellä aktiivisella taipaleellaan kaksi kokopitkää, Pasilasta Kallioon (2003) ja Peittoalueen ulkopuolella (2008).

Plutoniumista nauttivien riemuksi bändi julkaisi perjantaina uutta materiaalia Jonotusmusa-singlen muodossa. Aihetta iloon on muutenkin, sillä bändi suuntaa marraskuun ja joulukuun alun aikana Kuopiosta Vaasaan ja Oulusta Helsinkiin kattavalle Suomen-kiertueelle. Ehkä faneilla kannattaa herätellä jo toiveita kolmannesta albumista, jota bändi lupaili alunperin jo syksylle 2016.

Joensuussa alkunsa saanut Luukas Oja esiteltiin Soundin lukijoille Tarkkailuluokka-palstallamme viime vuoden joulukuussa. Sen jälkeen bändin uralla on ehtinyt tapahtumaan paljon; uuden musiikin (viimeisimpänä Ei on ei -sinkun) ohella bändi on ehtinyt muun muassa allekirjoittamaan nimensä Playgroundin levytyssopimukseen ja esiintymään niin Provinssin kuin viime viikolla Lost In Musicin lavoilla. Äkäinen Ei on ei -single kannattaa ottaa haltuun, jos haluaa tietää mistä kaupungilla puhutaan.

Indiepop-duo Karina julkaisi perjantaina ensimmäisen singleirroituksensa keväällä 2020 julkaistavalta kakkosalbumiltaan. Karin Mäkirannan ja Helmi Tikkasen yhteistyössä tuottaja Jonas Verwijnenin kansa pääosin Berliinissä nauhoittamasta albumista on luvassa tekijöidensä mukaan kantaaottava ja aiempaa rohkeampi. Duo kertoo En oo tän enempää -singlen käsittelevän ristiriitaista, mutta rakastavaa suhdetta vanhempaan ja antavan hyvän vihjeen tulevan albumin soundista.

Tämän kolmikon ohella viikon uutuuskattaukseemme on poimittu muun muassa uutta Wedding Crashersia, maestro Nick Cavea, modernin maailman raunioille konserton omistavaa Apocalypticaa, Black Metal Raccoonsin veijarit yhdessä Onni Boin kanssa, Ember FallsMusta Köksä sekä monia muita.

Tältä kuulostaa Soundin viikon 41 Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa