Enkelinmurskaimesta järjen ääneen – tätä kaikkea on syönyt sisäänsä viikon 37 Parasta juuri nyt -soittolista

Uutuuskattauksessamme paloja Stam1nalta, Satellite Storiesilta, Kotiteollisuudelta, Ghost Worldilta, Death From Above 1979:lta sekä monilta muilta.
11.9.2018 14:54

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kotimaisen metallimusiikin ystävät ovat voineet vuodesta 2006 lähtien luottaa siihen, että Stam1na julkaisee levyn joka toinen vuosi. Maailman metallipääkaupungiksikin valitun Lemin pojat eivät petä taaskaan, sillä uusi Taival-nimeä kantava albumi julkaistaan tuttuun tapaan Sakara Recordsin toimesta lokakuun 12. päivä. Levyn on tuottanut edellisen albumin tapaan Janne Joutsenniemi ja miksannut Jens Bogren.

– Albumi vaeltaa ihmiselämän suurien aiheiden rämeikössä, polvet naarmuilla. Mullan ja lumen yllä kaartuva ikuinen tähdistö tavoittamattomana tuonpuoleisena puhuttelee usein. Enkelinmurskain-kappaleessa selvitellään välejä parin yleisen harha-ajatuksen kanssa. Suosittelen kaikille huuhaa-parantajien ystäville! kuvailee laulaja-kitaristi Antti Hyyrynen hitusen reilun kuukauden päästä julkaistavaa albumia.

Maistiaisena Taipaleelta Stam1na julkaisi viime viikolla uuden Enkelinmurskain-sinkun, jossa on yhtyeen mahdollisesti tarttuvin kertosäe pitkään aikaan – tuleva klassikko kenties. Kotiseuturakkaina tunnetut eteläkarjalaiset lähtevät ensi kuussa myös levittämään perunapitäjän ja uuden albuminsa ilosanomaa Haloo Lemi 2018 -kiertueellaan. Rundi starttaa Jyväskylän Lutakosta lokakuun viidentenä ja kiertää pitkin Suomea jos ei aivan Hangosta Nuorgamiin, niin ainakin Helsingistä Ouluun. Koko kiertueen kalenterin löydät viime viikon jutustamme.

Raskaan suomirockin ikiliikkuja Kotiteollisuus suuntaa 21. syyskuuta Valtatie 666:lle, joka on lappeenrantalaisten kuudestoista albumi. Valtakunnanäijä Hynynen kuvailee albumin syntyprosessia ”harvinaisen pitkäksi reissuksi, palkitsevaksi ja välillä myös piinaavaksi”. Sanoitustensa puolesta Kotiteollisuuden uran yhteneväisimmäksi levykokonaisuudeksi kuvailtu Valtatie 666 kantoi artistin kertoman mukaan pitkään työnimeä Hermoromahduksen partaalla.

Mutta ei listamme ole pelkästään metallia täynnä. Mukana ovat muun muassa uransa viimeiselle kiertueelle suuntaava Satellite Stories, kivoja aurinkolaseja kehuva Ghost World, ensimmäisen virallisen kokopitkän julkaissut Teksti-TV 666, sooloileva Radiohead-keulamies Thom Yorke sekä Kanadan karismaattisin garage-duo Death From Above 1979.

Ota Soundin Parasta juuri nyt -soittolista haltuun alta:

Lisää luettavaa