”Ethän vielä kuole ja kerrothan jos päätät niin” – Parasta juuri nyt -soittolista tarjoaa niin synkkiä kuin aurinkoisia uutuuksia

Groovea ja kaihoa, niistä on lokakuinen soittolista tehty.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kaskisissa vuonna 1995 perustettu Sara tuli 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä tutuksi melankolisella alternative metalillaan, jonka soundissa Deftonesin kaikuja henkivät kitarat kohtasivat laulaja-kitaristi Joa Korhosen viipyilevän, eteerisen laulutyylin. Persoonallinen ja rajoja koetteleva yhtye on viime vuosina siirtynyt aiempaa elektronisempaan soundiin, mutta  erottuu yhä edukseen vahvalla omalla äänellään.

Sara tunnetaan myös ennakkoluulottomien lainakappaleiden esittäjänä: yhtyeen tummanpuhuviin vaatteisiin on puettu vuosien varrella muun muassa Hectorin Yhtenä iltana sekä tuoreempana esimerkkinä Kasevan Tyhjää-klassikko.

Tämän viikon Parasta juuri nyt -soittolistan aloittava Ethän vielä kuole löytyy Saran syyskuun loppumetreillä julkaisemalta Summa-albumilta. Futuristisen surumarssin tavoin eteenpäin kulkeva Ethän vielä kuole henkii vääjäämättömän menetyksen painoa. Summa-levyä tekemässä tuottajan ja miksaajan roolissa on ollut Arto Tuunela, jonka Midaksen kosketuksen voi helposti kuulla Ethän vielä kuole -kappaleen runollisessa jylhyydessä.

Sara kiertää Suomea loka-marraskuun aikana Summa-levyn tiimoilta. Tarkempaa tietoa keikkapäivämääristä löydät yhtyeen verkkosivuilta.

Eternal Erectionin keulilla ja näyttelijänä kunnostautunut Sam Huber tekee uudella Top Of The World -sooloalbumillaan yhteistyötä jo toista kertaa newyorkilaisen The True Groove All-Stars -kokoonpanon kanssa. The True Groove All-Starsin soittajat ovat esiintyneet muun muassa Madonnan, Aretha Franklinin, Snoop Doggin ja Stingin taustalla. Ja kuten Plastic Love -kappale näyttää, grooven all star -status ei ole lainkaan liioiteltua.

Tarkkailuluokka-sarjan seuraajat tutustuivat nimeään leppoisampaan Raivoon jo viime kesänäTuu jo mun luo -sinkulla debytoinut Raivo, alias Raimo Saba, kertoi tuolloin julkaisevansa myöhemmin kuluvan vuoden aikana uutta musiikkia, sillä aineksia oli jo hyvin valmiina odottamassa. Lupaavasti aloittaneen artistin saagalle saatiin jatkoa syyskuun puolella, kun Raivo julkaisi tuoreen Yksin-sinkkulohkaisun. Tarkkakorvaiset saattavat kuulla biisissä sävyjä ensi viikolla Suomeen saapuvan Mac DeMarcon soundista.

Näiden poimintojen lisäksi soittarilta löytyvät muun muassa Muurameen takaisin kaipaileva TerriKuolemantanssiin kutsuva Olavi Uusivirta, post-rock-henkisestä maalailevasta melankoliasta tunnettu Circa Survive sekä Epätoivon aurinkokuntaan matkaava Planeetta 9.

Tältä kuulostaa Soundin Parasta juuri nyt -soittolista: