”Liskot mun pääni sisällä on valtiaskansa” – Parasta juuri nyt -soittolistalla aimo annos tuoreita uutuusbiisejä

10.4.2018 17:16

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Apulannalla on mennyt viime vuosina hyvin: Kunnes siitä tuli totta -albumilta hitiksi nousi Valot pimeyksien reunoilla ja yhtyeen alkuvaiheita käsittelevä Teit meistä kauniin keräsi teattereihin runsaasti yleisöä. Paineet vauhdin jatkamiselle ovat varmasti kovat. Yhtyeen Toinen jumala jatkaa sujuvasti siitä, mihin Kunnes siitä tuli totta jäi. Wirtanen kertoikin maaliskuussa, että kappaleen kertosäe oli pyörinyt hänen päässään puolentoista vuoden ajan.

”Musiikin kirjoittaminen tähän oli itsessään helppoa, mutta teksti vaati paljon itsetutkiskelua ja monta massiivista yliannostusta kahvia. Kyllähän tuo teksti pikkuisen huuruiselta näyttää päälle päin, mutta jotenkin siinä kietoutuu monta kosmista lankaa”, Wirtanen kommentoi bändin julkaisemassa tiedotteessa.

Ehkä nämä mainitut kosmiset langat kietoutuvat juuri lauseeseen ”liskot mun pääni sisällä on valtiaskansa” – vai onko kyseessä Wirtasen kofeiiniyliannostuksen sivutuote? Entä mikä on Toisen jumalan yhteys Hiekka-albumilta (2001) löytyvään jumalaan?

Hyvinkään Rockfest on kerännyt artistikatraaseensa huimaavan määrän kansainvälisiä tähtiä. Festivaalilla nähdään muun muassa walesilainen Bullet For My Valentine, joka tarjoilee esimakua tulevalta Gravity-albumiltaan (julkaistaan 29. kesäkuuta) Over It -sinkkulohkaisulla. Walesilaiset nähdään Hyvinkäällä kesäkuun 6. päivänä yhdessä Ozzy Osbournen ja Stone Sourin kanssa. Lisää Rockfest-asiaa löydät täältä.

Vuoden mahdollisesti odotetuimpiin suomiräp-levyihin kuuluu Paperi T:n toinen sooloalbumi Kaikki on hyvin. Kesäkuun 15. päivä julkaistava kokopitkä julkistettiin albumin nimikkobiisin julkaisulla ja sen ovat tuottaneet Disco Ensemblen Miikka Koivisto sekä The Hearingistä ja Pintandwefallista tuttu Ringa Manner. Eroa käsitelleen Malarian pelko -debyytin jälkeen voikin toivoa, että Henri Pulkkisella on kaikki hyvin. Vai onko sittenkään?

Tämän viikon Parasta juuri nyt -listalle tiensä ovat löytäneet myös muun muassa Maj Karma, perisuomalaista henkirikosta käsittelevä Huora, bluesrockia tuoreella otteella kanavoiva Hannah Wicklund & The Steppin Stones, toisella kotimaisella suvereenisti operoiva Utö sekä hashtageista ja ikäkriisistä laulava Jukka Ässä.

Tätä kaikkea on syönyt Soundi.fi: Parasta juuri nyt -soittolista (15/2018):

Lisää luettavaa