Mustaa Valoa, ruusunnuppuja ja kalpeita miehiä – Parasta juuri nyt -listalla perusteellinen pläjäys kotimaista vääntöä

In Flames

Kuvan ruotslaisherrasmiehet julkaisivat viime perjantaina yllätys-ep:n.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Yhä pimeämmiksi käyvät illat ja samaan tahtiin raskausastettaan on kasvattanut myös mielisoittolistamme.

Vaan mahtuupa Machine Headin, Electric Wizardin, Mustan Valon, Sisaren ja A Perfect Circlen ankaruuden lomaan myös Autiomaan, Blaue Blumen ja Miljoonasateen kaltaisia tunnelmien täydentäjiä.

Mukana karkeloissa kieppuvat myös pääkuvassakin komeilevat In Flamesin herrat Down, Wicked & No Goodyllätys-ep:ltään löytyvällä versiolla Chris Isaakin suhteellisen moneen otteeseen generoidusta Wicked Gamesta.

Hyvää yötä toivottaa puolestaan tuoreimmalla singlellään kuopiolaistaustainen industrial disko -orkesteri Turmion Kätilöt, jonka nokkamiehellä MC Raaka Peellä on kappaleesta seuraavanlainen taustatarina kerrottavanaan:

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Erityisen synkän yöstä teki eksynyt ihmismieli. Kitaran kylkeen sorvattu sarvipäinen sikiö odotti kärsivällisenä vuoroaan. Tämä oli se yö, jona se saisi lohduttaa kantajaansa sointu kerrallaan. Hyvin toimi, nou krapula.

Semmoistahan se.

Vaan millaisiapa joulunalusterveisiä lähteekään Parasta juuri nyt -listaa seuraaville Soundin lukijoille?

Joulu on kerran vuodessa vaan. Koko vuosi me tontut bailataan. Lahjoista ei ole tietoakaan, vaikka jouluisin sinkkuja tuotellaan.

Näihin tunnelmiin siis ja hyvää yötä sitten kun niikseen!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 47/2017)

Parasta juuri nyt -listakatsaukset kautta aikain kahlattavissa täällä.