Legendoja ja kyborgikitaroita – Parasta juuri nyt -lista tempaisi jouluöverit

Puheena paikka, jossa Simon & Garfunkel ja Animal Collectiven miehistö paiskaavat kättä ja kuuntelevat videopelien soundtrackeja.
22.12.2016 16:24

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Hou hou. Niinhän se on, että joulu on ovella ihan pian jo, ja siksipä myös Parasta juuri nyt on pakattu täpötäyteen mitä helkkyvintä ja välkkyvintä uutuusmusiikkia. Sinua varten.

Viikon listanousukkaiden kirjavasta joukosta löytyy ensi keväänä inFinite-albuminsa julkaisevan Deep Purplen sinkkua, niin ikään legendaaristen Andy McCoyn ja Ville Valon joululaulua, Bossapojan ja Keskenin Lauantailekaa, Teppo Vapauden Jeesjeesmiestä, The Rasmuksesta tutun Aki Hakalan Muste-yhtyettä sekä Travisia, Francesia, Turmion Kätilöitä, Nuoria Vihaisia Miehiä, Seasick Steveä, Steel Pantheria, The White Albumia, Bad Wavea ja The Flaming Lipsiä. Onpa sekaan tipahtanut uppsalalais-tukholmalaisen Erato-duon mielen aattoillan edellä rauhoittava Abba-coverkin.

Kommentaattoriksi kalastelimme myös tällä kierroksella mukaan kahinoihin kurvanneen Jaakko Aukustin, joka kertoi Moon Tower -kappaleestaan näin:

Biisi lähenteli alun perin barokkihenkistä pop-ilmaisua nylonkielisine kitaroineen ja taputusperkussiovuorineen, mutta ei koskaan tuntunut aivan oikealta. Studiossa tuottaja Artturi Tairan kanssa leikeltiin ja liimattiin kitararaitoja uuteen uskoon efektoiden ja sekvensoiden. Syntyi hypnoottinen, mutta hyperaktiivinen kyborgikitara, joka liimaa kappaleen yhteen. Muut osat Moon Towerista taipuivat kitaran tahdon alle ja nyt biisi sukeltaa rohkeasti uuteen ulottuvuuteen paikkaan, jossa Simon & Garfunkel ja Animal Collectiven miehistö paiskaavat kättä ja kuuntelevat videopelien soundtrackeja.

Lähettääpä Mountain-albumiesikoisensa 20.1. maailmaan puskeva turkulainen teille vielä jouluterveisetkin:

– Muistakaa syödä etenkin niitä torttuja, jotka on aliarvostetuin jouluruoka. Hyvää ja rauhallista joulua.

Näihin tunnelmiin!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 51/2016)

Parasta juuri nyt YouTubessa.

Muista myös erilainen joulusoittolistamme.

Lisää luettavaa