Pienet tulee vielä voittamaan ja muita musavinkkejä loppuvuoteen – Parasta juuri nyt -soittolista kaartaa joulutauolle

Emma Suominen

Salamannopea Itä-Hollola Installaatio, atmosfäärisiä unelmia, suomirockin legendoja sekä päivänpolttavaa metallia.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Levytystahtia albumi vuoteen voi pitää tänä päivänä jo nopeana toimintana ja kotoista Itä-Hollola Installaatiotamme ei ainakaan voi syyttää hidastelusta. Aiemmin tänä vuonna Pelko paremmasta tulevaisuudesta -kakkoslevynsä (joka ansaitsi arviossa neljä tähteä Soundin numerossa 3/2018)  julkaissut yhtye ehti pistää joulukuun puolivälissä ulos uuden Pienet tulee vielä voittamaan -ep:n. Tuoreen ep:n nimikkokappale löytyy ansaitusti tämän viikon Parasta juuri nyt -soittolistalta.

Jos yhtyeen laulaja-kitaristi Robert Niemistöön on luottaminen, niin Hollolasta ja Sulkavalta Helsinki-Turku-akselille laskeutuneelta yhtyeeltä voidaan odottaa uutta materiaalia hyvinkin nopealla tahdilla. Pienet tulee vielä voittamaan -ep kun on vain osa vuoden aikana valmiiksi saadusta Itis-materiaalista.

”Kait mä oon sitten vaan aika nopea tekemään biisejä, vaikka mielestäni laiskistunut huomattavasti. Itse asiassa ep:n sessioista jäi yli vielä toisen ep:n pohjat, jotka ehkä jossain vaiheessa äänitetään loppuun”, Niemistö kuvailee yhtyeen rivakkaa levytystahtia.

Soittolistamme raskaampaa osastoa edustaa espoolainen Arion, joka voitti meloheavydiggarien sydämet puolelleen jo ensimmäisellä albumillaan. Alun perin vuoden 2013 UMK-kisasta ponnistanut yhtye valmisteli toista albumiaan Life Is Not Beautiful neljän vuoden ajan ja ainakaan hiottuja yksityiskohtia pitkäsoitolta ei puutu, huomauttaa Mape Ollila albumin arviossa.

Life Is Not Beautiful on suurelta osin niin hyvä, että pitäisi oikeastaan lähteä torille huutamaan että kuunnelkaa nyt hyvät ihmiset, mitä tässä maassa tehdään”, Ollila hehkuttaa Arionin paahtoa, joka maistuu varmasti myös yleensä power metalia karsastaville.

Jos kuuntelet tällä viikolla yhden jouluaiheisen kappaleen, niin suosittelemme valitsemaan sen tarkoin. Chicagolaisräppäri Chance The Rapper on ansioitunut muun muassa ensimmäisenä vain streamaus-palveluiden kautta musiikkiaan levittäneenä Grammy-voittajana ja tuoreella The Man Who Has Everything -sinkullaan Chance, alias Chancelor Bennett, pohtii joulun ajan ikuisuuskysymystä: mitä antaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea?

Näiden nostojen lisäksi joulutauolle suuntaavalta Parasta juuri nyt -soittarilta löytyy tällä viikolla suomirockin eläviä legendoja Andy McCoyn ja Dave Lindholmin muodossa, juurevan raikasta pyhää vettä Spigun toimesta, Tookin atmosfääristä dream popia (M83-fanit hereillä!) sekä Hämärän melankolista ja kipuilevaa konepoppia. Tällä soundtrackilla onkin hyvä suunnata joululoman viettoon.

Tätä on syönyt sisäänsä viikon 51 Parasta juuri nyt -soittolista. Syökää tekin (kohtuudella) jouluna!