Pimeyttä, mysteereitä ja Eaglesia – Niistä on tämän viikon Parasta juuri nyt -soittolista tehty

Valoa Pimeyteen, kitararockin lipunkantajia sekä epätodennäköisiä ystävyyksiä.
15.1.2019 17:53

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kuten tarkkasilmäisimmät ja -korvaisimmat lukijamme saattoivat viime viikolla havaita, suomirock-toivo Pimeys palasi keskuuteemme tuoreella Eikö ne tiedä -sinkulla. Yhtyeen edellisestä Silkkitie-kokopitkästä (2017) on kulunut pari vuotta ja uudella kappaleella muuttunutta on paitsi yhtyeen kokoonpano, mutta myös Pimeyden soundi. Rumpali Tuomo Laakson poistuminen verotti Pimeyden rivejä, mutta bändi näki muuttuneessa tilanteessa mahdollisuuden uudistumiseen.

– Kokoonpanon muutos pakotti meidät uudistumaan ja lähdimme tutkimaan ennakkoluulottomasti uutta kolmihenkistä Pimeyttä. Koimme, että ilman rumpalia emme ole enää rock-bändi. Olkaamme siis jotain muuta, yhtye kertoi Eikö ne tiedä -videon julkaisun yhteydessä.

Eikö ne tiedä soi Pimeyden aiempaa tuotantoa minimalistisemmin ja modernimmin, mutta uusi uljas sointi tuskin säikäyttää, sillä bändin juurilta saakka tuttu groovaava ote on ennallaan. Muuttunutta tyyliä ei voi pitää myöskään epäjohdonmukaisena, sillä bändin kitaristi-laulaja Pekka Nisu kertoi Silkkitien julkaisun aikoihin, että levyn oli alunperin tarkoitus olla likaista funkia. Nisu mainitseekin muun muassa Daft Punkin vaikutteita antaneiden artistiensa listalla. Ehkä nämä jäljet ovat entistä selvempiä Pimeyden tulevalla tuotannolla?

Helsinkiläisyhtye Pasasta povattiin vuosikymmenen alussa suomirockin uutta toivoa, mutta kokoonpano katosi yllättäen pitkälle tauolle pian Pasa-debyyttinsä (2011) julkaistuaan. Vuosien valmistelun jälkeen kvintetti sai viime viikolla vihdoin julkaistua uuden, itsereflektoivasti nimetyn Meistä piti tulla -albumin, jonka parhaimmistoon kuuluu Mä tarviin jonkun joka diggaa Eaglesii -kappale. Mukana raidalla on myös eräs energisenä lavapersoonana tunnettu suomirokkari, mutta kuka? Kuuntele ja ota selvää.

Periphery-keulakuva Spencer Sotelo ja muun muassa Sunrise Avenuen taustapiruna puuhaillut tuottaja Jukka Backlund eivät tulisi ensimmäisenä mieleen todennäköisistä yhteistyökumppaneista, mutta herrojen (yhdessä kitaristi Mike Dawesin kanssa) muodostama Nik Mystery todistaa toisin. Kokoonpanon joulukuun puolella julkaistu When-EP on siirapin lailla tarttuvan kasaripopin juhlaa.

Tärppitriomme lisäksi viikon 3 soittolistalta löytyy uutuuksia muun muassa keskenään kiistelleiltä Radioheadilta ja Lana Del Reyltä, Tarkkailuluokka-juttusarjassammekin viime vuonna esitellyltä Shakalsilta, brittiläisen kitararockin perinnettä yllä pitävältä Catfish And The BottlemeniltäDino MansikiltaJoose Keskitalolta sekä monilta muilta.

Tätä kaikkea on syönyt sisäänsä Soundin viikon 3 Parasta juuri nyt -soittolista:

Lisää luettavaa