Riemukasta iloa, alavireistä raskautta ja hellät jäähyväiset nuoruudelle – Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana Sydän, sydän

"Muistan kuunnelleeni rupista demoa joskus kesän kuumuudessa Konalan treeniksellä bändin kanssa ja ihastuneeni siihen välittömästi. Siinä oli jännä yhdistelmä riemukasta iloa ja alavireistä raskautta."
19.3.2018 17:38

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Iki-ihana Sydän, sydän on edennyt urallaan kuudenteen albumiinsa. Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana on tämän kunniaksi yhtyeen laulaja-kitaristi Tuomas Skopa, joka kertoo Keskiyöllä-nimeä kantavan levyn sekä sen nimikkokappaleen synnystä.

– Keskiyöllä-biisi sai alkunsa kitaristi Juho Minervan kynästä ja muistan kuunnelleeni rupista demoa joskus kesän kuumuudessa Konalan treeniksellä bändin kanssa ja ihastuneeni siihen välittömästi. Siinä oli jännä yhdistelmä riemukasta iloa ja alavireistä raskautta. Matka valmiiksi julkaisuksi oli kuitenkin monen mutkan takana ja treeneissä sekä studiossa metsästettiin kaikkia tyydyttävää komppausta ja tarinaa kainalot soijasta mustana, Skopa tarinoi.

Skopa paljastaa, että inspiraationa kappaleen tarinalle toimivat juhannus sekä ”elämän kesäpäivänseisaus” eli keski-ikääntyminen. Laulun avulla voikin jättää nuoruudelle hellästi jäähyväiset ja toivottaa vanhuuden tervetulleeksi.

– Mielestäni titteli on hyvä myös albumille. Keskiyöllä tapahtuu paljon kaikenlaista, silloin juhlitaan, silloin rakastutaan, silloin kadotaan ja silloin kyynelehditään ja kuu todistaa kaiken. Keskiyö on tunteiden aikaa, kuten on myös kesä ja syksy, jolloin levyä tehtiin, Skopa kuvailee.

”Keskiyöllä tapahtuu paljon kaikenlaista, silloin juhlitaan, silloin rakastutaan, silloin kadotaan ja silloin kyynelehditään ja kuu todistaa kaiken.” – Tuomas Skopa

Edellisen Molskis-levyn jälkeen bändiin on tullut viralliseksi jäseneksi mukaan kosketinsoittaja Liukkonen. Miten tämä on vaikuttanut Sydän, sydämen uuteen sointiin?

– Nuori nero Jussi alias Sir Pauno on ollut livekokoonpanossa mukana jo viisi vuotta ja soidimenojen myötä olemme saaneet hänet houkuteltua myös sävellysprosessiin mukaan. Hänen perkussiosettinsä on huomaamatta kasvanut yhteen rumpali BULL Rekosen [sic] patteriston kanssa ja muusikot ovat nykyään erottamattomia kuin siamilaiset kaksoset. Keikoilla he takovat yhdessä voimin pystyasennossa samaa tynnyriä ohimot sykkien samassa tahdissa, laulaja-kitaristi hehkuttaa bändin viidettä jäsentä.

Uudelle levylle uudistui kokoonpanon lisäksi myös Sydän, sydämen logo. Mistä ajatus tähän syntyi?

– Eräänä punaisena talviyönä uni ei tullut silmään ja rupesin tuhertelemaan tussilla. Yritin sovittaa tuplasydämen sisään kirjaimia pisaroiden muotoon. Aamun sarastaessa sisäinen hippi ja hevari olivat paiskanneet kättä ja logo oli valmis.

– Se muuttuikin aika paljon, koska aiemmin logo on aina perustunut pikseleihin. Nyt tuntui kuitenkin olevan uusia tuulia horisontissa, Pauno messissä ja herkät rakkauslaulut kehissä, joten ehkä oli aika päivittää logoakin lempeämmäksi. Minerva roiskaisi siihen vielä hienot sateenkaarivärit ja se oli siinä eikä miniän persiissä.

Tämän viikon soittolistalle tiensä ovat löytäneet myös muun muassa Refused-nokkamiehenä tutuksi tulleen Dennis Lyxzénin INVSN sekä kiistämättömän kova Pearl Jam, jonka uudella Can’t Deny Me -singlellä Eddie Vedder kuulostaa hetkittäin erittäin paljon grunge-kollega Chris Cornellilta. Kotimaista väriä tarjolla on uuteen elokuvalliseen soundiin luottavan Colorbluen, hilpeän arkirealistisen Josén pimeän puolen sekä neljän tähden arvoisesti uudella albumillaan suoriutuneen Shiraz Lanen muodossa.

Lisää luettavaa