Kauan eläköön Ruisrock! Sunnuntaisoittarilla The Clashia, Nirvanaa ja muita artistivieraita vuosien varrelta

Turussa on festaroitu kauemmin kuin missään muualla Suomessa.

PMMP Ruisrockissa vuonna 2013.

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Turun Ruisrockissa on parhaillaan käynnissä vuoden 2016 karkeloiden viimeinen juhlailta.

Maamme iäkkäin ja koko Euroopan toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestari* on vuodesta 1970 alkaen houkutellut Ruissalon luonnonkauniiseen atmosfääriin muun muassa Thin Lizzyn, The Clashin, U2:n (tsek tis aut!) ja Nirvanan kaltaisia nimiä.

Kotimaisista Wigwamin, Tasavallan Presidentin, Eppu Normaalin, Mustan Paraatin, Absoluuttisen Nollapisteen, Joensuu 1685:n, HIM:in ja Nightwishin kaltaisista kokoonpanoista puhumattakaan.

Oheinen 85 kappaleen Sunnuntaisoittari tarjoaa läpileikkauksen meille monille niin rakkaan festivaalin 46-vuotiseen historiaan. Mukana pläjäyksellä on niin maailmankuuluja kuin myös hieman vähemmälle huomiolle jääneitä artisteja ja yhtyeitä, hittejä ja harvinaisempia albumiraitoja. Yhdistävänä tekijänä se, että listalla edustettuina olevista akteista jokainen on nähty vähintään kertaalleen Ruissalon kesäauringon kultaamilla lauteilla.

Antaa mennä siitä vain näin:

Sunnuntaisoittari: Kauan eläköön Ruisrock!

Olitko kenties paikalla, kun nämä jampat veivasivat kautta aikain ensimmäisellä ja ainoakseen jääneellä Suomen-keikallaan?

Lisää videomuotoisia sukelluksia Ruisrockin historiaan löytyy Ylen Elävästä arkistosta.

Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat puolestaan voit ottaa haltuun täältä.

Vielä on kesää jäljellä.

*Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali on Hollannissa niin ikään vuonna 1970 ensimmäisen kerran juhlittu Pinkpop.